Akademické centrum pre výskum autizmu, o.z. v spolupráci s Ústavom medicínskeho vzdelávania a simulácií Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, ako aj občianskym združením Srdce autizmu o.z., pripravilo pre Vás sériu piatich online webinárov, ktoré sú určené pre odbornú,  ako aj laickú verejnosť a ich zameranie je smerované na zdravotne znevýhodnenú skupinu detí s poruchou autistického spektra.

Vďaka finančnej podpore z Nadácie VÚB, ktorú sme získali v rámci grantového programu  „Každé dieťa má šancu“ sme pripravili projekt Pomôžme deťom s autizmom a ich rodinám prekonávať bariéry, ktorý sa zameriava na oblasť akceptácie klinických vyšetrení detí s PAS.  Projekt pozostáva zo samotnej realizácie nácviku formou intervencií, ktorými sa deti s autizmom majú šancu lepšie akceptovať prostredie u lekára a zvládnuť základné vyšetrenia a liečebné zákroky. Zároveň pripravujeme metodický postup ako aj vizuálne publikácie, ktoré budú voľne dostupné pre odbornú verejnosť ako aj rodičov detí s PAS.

Program webinárov:

Na webináre sa môžete prihlásiť na tomto odkaze:

Pomôžme deťom s autizmom a ich rodinám  prekonávať bariéry  
                                                         

Tešíme sa na online stretnutie s Vami!

Tím ACVA, Ústav medicínskeho vzdelávania a simulácií Lekárskej fakulty Univerzity  Komenského v Bratislave a občianskym združením Srdce autizmu o.z.